Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
11.11.2023 Redakce

zlin.cz : ​​Sledge hokejisty čeká Olomouc. Pomůže stadion, kde i tučňáci chodí v kabátu?

Sledge hokejisty čeká Olomouc. Pomůže stadion, kde i tučňáci chodí v kabátu?

Sledge hokejisty Zlína o nadcházejícím víkendu čeká dvojzápas s Olomoucí. Foto: petrkoval.com

ZLÍN - Sledge hokejisty Zlína o nadcházejícím víkendu čeká dvojzápas s Olomoucí. Duely hrané v rámci 7. a 8. kola překlopí základní část, která čítá celkem 14 utkání, do své druhé poloviny. V sobotu 11. listopadu se hraje od 13:30 hodin na ledě soupeře, který má svůj azyl ve Valašském Meziříčí. O den později pak bude stejného soupeře hostit Zlín doma ve své CCM aréně, a to s úvodním buly v jedenáct hodin.

Zlínští věří, že jim moravské souboje přinesou odrazový můstek od zatím ne úplně povedených výkonů. Ze šesti duelů vyhráli hráči z Baťova města jen jednou a se čtyřmi body jsou předposlední.

Oproti tomu Hanáci se s devíti body drží na čtvrté příčce zaručující postup do play off. V dosavadní části sezony mají poloviční úspěšnost, když tři body brali proti Spartě, Českým Budějovicím a naposledy Ostravě.

Kohouti z Olomouce se poslední dobou tradičně mohou opřít v ofenzivě o dva třiadvacetileté hráče. Kapitán Radek Jedlička i jeho stejně mladý parťák Mikuš, mimochodem oba zdraví borci, dávají svému týmu elán. K tomu všemu se umí dobře prosadit i slovenská střela Miloš Večerek. Dres Hanáků obléká také ex-zlínský Michal Hlinka či další reprezentanti Slovenska, kteří nedávno dokázali postoupit zpět do elitní kategorie mistrovství světa. Zkušenosti pak rozdává před sezonou z Pardubic příchozí Tomáš Kvoch. Branku střeží mrštný Michal Černoch.

Olomoučtí para hokejisté již delší dobu naráží na limit jedné ledové plochy ve stotisícovém městě, a tak utkání se Zlínem budou nuceni sehrát v azylu – a to ve Valašském Meziříčí. Pro návštěvníky platí jedna rada: dobře se obléct. Zvěsti říkají, že zde chodí i tučňáci v kabátu…

V neděli od 11:00 se pak Kohouti představí na zlínské půdě. Oba celky se v loňské sezoně setkávaly nebývale často, hned pětkrát. Poprvé to bylo v přípravném duelu, kdy vyhrál Zlín 5:2. V základní části pak oba celky měly shodnou bilanci: doma vyhráli Hanáci 3:1, LAPP na svém ledě pak 4:2. Vše vyvrcholilo soubojem v semifinálové sérii, kde Zlínští po jasných výhrách 6:1 a 9:4 ovládli sérii 2:0 na zápasy.

Celkově mezi sebou odehrály tyto týmy 40 duelů, rovných třicet z nich ovládl Zlín. Jde také o dva kluby, které ještě společně s Kolínem v sezoně 2002/2003 sehrály společně Český pohár – předchůdce ligové soutěže.

Autor: Michal Konečný

https://zlin.cz/zpravy/sledge-hokejisty-ceka-olomo...