Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
27.11.2020 Jakub Kudláč

Zlínští na ledě či v domácí posilovně čekají na restart soutěže

Zlínští sledge hokejisté od 10. října, kdy doma vyhráli nad Pardubicemi, stále marně vyhlíží další soutěžní utkání. Vládní opatření nadále nedovolují trénovat na ledě, přesto však hned několik hráčů má tuto možnost. Ostatní alespoň trénují na suchu. (foto: hokej.cz)

Česká nařízení dovolují pouze trénink profesionálních sportovců, mezi než se řadí čeští reprezentanti v dresu Zlína David Palát a Zdeněk Hábl. Ti absolvují každotýdenní třídenní soustředění na ledě v Poděbradech. "Jsme na stadionu vzhledem k opatřením sami, takže máme každý den dvakrát led. Škoda akorát je, že nemůžeme využít posilovnu či atletický tunel. Jsem rád, že můžu být na ledě, je to vynikající," pochvaloval si Palát, který se při rozhovoru akorát chystal vyrazit pěšky na Praděd.


"Byli jsme už teď nedávno v Jeseníkách, ušli jsme s kamarády túru sedmnáct kilometrů. Tentokrát to snad vytáhneme až nahoru na Praděd," řekl Palát.


Na led se podívají také slovenští reprezentanti ve službách Moravanů, neboť vládní opatření našich východních sousedů jsou o něco mírnější a povolují i amatérům trénovat. Jedná se například o Joppu, Ligdu, Kormana, Turice, Rauše či Ferenčíka. "Trénujeme už třetí týden po skupinkách v šesti, vždy v úterý a středu má každá skupina 45 minut na ledě. Je to u nás taky přísné, ale aspoň máme tuto možnost," mluvil obránce Slavomír Ferenčík.


Na všem se dá však najít plus, alespoň má víc času na novorozeného syna Sebastiana. "Mám víc času, než u minulého miminka, tam furt byly nějaké zápasy, turnaje, ocením to já i rodina," usmál se slovenský reprezentant.


Zbylí hráči se alespoň poctivě připravují na suchu či v domácích posilovnách. Tvrdě maká také Miroslav Zdražil, jenž si v letošní sezóně odehrál premiérově tři plnohodnotné zápasy v extralize. "Mám obrovskou výhodu, že mám možnost domácí plnohodnotné posilovny, takže cvičím čtyřikrát týdně. Tréninky rozlišuju na silové a kondiční, defacto stimuluju práci vrchní části těla jako při hře. Přece jenom, nevíme jak dlouho tahle nucená pauza bude a znovu rozjetí sezóny bez přípravy by bylo pro mě drastické. Každopádně led vám nic nenahradí," je si vědom Zdražil.


Naději návratu k normálnímu tréninku a restartu soutěže dává uvolnění vládních opatření na stupeň 3 v rámci tabulky PES, nakolik však bude tento čtyřnohý, momentálně národem ne moc milovaný domácí mazlíček cenit zuby, na to si budeme muset ještě počkat.