Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
21.09.2020 Jakub Kudláč

To byla muka... Zlín ve Varech pálil šance, soupeř jednoduše trestal

Na své úvodní vítězství nenavázali... Sledge hokejisté Zlína ve 2. kole České para hokejové ligy na ledě Karlových Varů předvedli velmi ofenzivní výkon, který by jindy stačil na poklidné vítězství, tentokrát se ale tak nestalo. Žraloci svou bojovnou hrou, čekání na příležitost a i trochou štěstí na domácí půdě zvítězili 2:0 a vyhoupli se tak do čela tabulky.

KARLOVY VARY – ZLÍN 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. a 26. Geier. Vyloučení: 1:0, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 8:16. Vyhraná vhazování: 25:20.

Sestava K. Varů: Mach – Nejedlý, Haas, Wágner – Michalčín, Zelinka, Forgo, Veselý, Rennhack, Geier, Karafiát.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Ferenčík, Z. Hábl – Joppa, Ligda, Zdražil – Korman, D. Hábl, Palát.

(Foto: Veronika Janštová)

Start do zápasu měli hosté skvělý, hned v první minutě už to vypadalo, že Joppa zblízka po objetí branky snadno skóruje do odkryté branky, poprvé ale trefil jen hokejku natahujícího se Macha, dorážce zabránil hvizd kvůli spadlé masce domácího brankáře.

I tak ale vše nasvědčovalo tomu, že Zlínští si v první části vypracují vyšší náskok. Šance střídala šanci, jednu z nich měl i Dávid Korman, který ale ve 13. minutě v samostatném úniku místo střely volil nahrávku, z čehož vyplynul ojedinělý brejk Varů, jenž úspěšně zakončil Michal Geier – 1:0.

I v prostředním dějství měli Moravané dostatek možností ke skórování, sebevědomí po neúspěšné první třetina ale jakoby chybělo. Byl to opět Korman, který po náhodném odrazu měl puk metr před prázdnou brankou, zakončit ale nedokázal.

A tak došlo ke stejnému scénáři, jako v periodě první. Michal Geier ve 26. minutě pláchl všem soupeřům a v samostatném úniku se ani tentokrát nemýlil – 2:0.

Ve třetí části měli hosté další možnosti, dvě přečíslení tři na jednoho či únik Zdeňka Hábla, i po Joppově kličce za beton Macha už se zdálo, že padne gól, nakonec se jej ale Zlín nedočkal. Svou možnost měl i Miroslav Zdražil, nováček, jenž si užíval svůj druhý zápas v základní sestavě, ani on se ale premierové trefy nedočkal.

„Neproměnili jsme nespočet šancí, oproti čemuž soupeři stačily dva brejky. Smůla na hokejkách, kluci se pořád snažili, tlačili jsme, ale nebyli jsme schopni promenit nějakou šanci,“ řekl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

Kdybychom dali na začátku jeden gól, uklidnili bychom se a bylo to jiné, ale nepovedlo se. Někdy je den, že netrefíte prázdnou branku ani lopatou, tak to je. Soupeř hrál to, co potřeboval, no a stačilo mu to. Z tripu vezeme tři body, ale dle výkonu s tím asi spokojeni být nemůžeme, tady ve Varech jsme jednoznačně měli bodovat. Kluci bojovali do poslední vteřiny, ale nestačilo to, někdy se to stane,“ dodal Sedláček.

Liga pokračuje 10. října, Zlín doma vyzve Pardubice. O den později pak Olomouc.

REPORTÁŽ ZE SOBOTNÍHO UTKÁNÍ NA SPARTĚ ZDE!