Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
30.10.2023 Redakce

TVS: ​Zlínský error. Sledge hokejisté horší úvod za dvacetiletou historii nezažili

Zlínský error. Sledge hokejisté horší úvod za dvacetiletou historii nezažili

V České lize je zlínský klub od samého začátku, letos v ní kroutí již jednadvacátý ročník, ovšem tak špatný start, jako má letos, nikdy nezažil. Po šesti kolech má na svém kontě jen čtyři body a krčí se na sedmém, tedy předposledním místě tabulky. Ve stejné fázi soutěže získali jejich předchůdci více bodů i v dřevních dobách, kdy byly ještě za výhru jen dva body a remíza byla remízou...

Výhru Zlín zapsal jen proti suverénně posledním Českým Budějovicím, kdy nebohému sokovi doma nasázel dvanáct branek. Bodík pak sebral ještě na Spartě. Jinak čtyři čisté prohry.

Naposledy Zlínští bodově naprázdno vyšli ze slezského tripu na led Ostravy a Havířova. Zejména proti prvním jmenovaným měl Zlín vyhrát. Průměrného soupeře přestřílel 31:16, prohrál ale 0:3. Dát gól české reprezentační jedničce bylo zkrátka Zlínu zapovězeno. „Skvěle zachytal brankář Kudela. Chyběla hra do těla, nešlo nám dát gól. Bylo to zvláštní,“ hodnotil duel trenér Tomáš Sedláček.

Útočník Dávid Korman zmínil třeba absenci střelce Martina Joppy, byla to však jediná zlínská významná absence, která by neměla mít vliv na výsledek. „Chyběla nám jeho kreativita, podržení puku. Honili jsme se za pukem, stříleli jsme, většinu času jsme byli u nich v pásmu, ale nic z toho,“ komentoval vozovou hradbu soupeře pětadvacetiletý forvard.

Za soupeře dal hattrick Hečko, druhou branku se sirénou ukončující prostřední dějství. „Bylo to hodně hraniční a asi nás to rozhodilo. Třetí třetinu už jsme už z toho marného dobývání byli deprimovaní. Je to hrozné,“ přiznal Korman.

Na ledě Havířova čekal hráče z Baťova města ještě těžší protivník. Legionáři Kuhli-Lauenstein (Německo), Bakke, Oiseth (oba Norsko) a Kalegaris (Itálie) hokej umí. „Ta lajna byla velice kompaktní. Kuhli dělal hodně hru, byl všude, dojížděl puky, jeho spoluhráči pak tvořili dobrou druhou vlnu, doplňovali se. A hlavně hráli v rychlosti,“ vyzdvihl trenér Sedláček.

Sice jsme třeba neměli tolik střel, ale herně jsme první dvě třetiny nepropadli. Ve třetí už nám ale asi došly síly... Každopádně hrát takto v Ostravě, měli bychom tři body,“ štvalo zkušeného stratéga.

V dalších zápasech Zlín čeká dvojzápas s Olomoucí, v sobotu venku, v neděli doma. Právě z Hané přišel v lednu 2019 do Zlína Dávid Korman. Zápasy už ale speciálně nevnímá. „Mám rád zápasy s nimi, ale nějak speciálně to z tohoto hlediska neprožívám,“ říká hráč, který za tu dobu ve Zlíně převzal důležitou roli. V duelech proti Českým Budějovicím a Pardubicím při absenci kapitána Ligdy padla volba céčka právě na něj.

Spíše to na mě tak zbylo. Ale jinak nejsem typ kapitána, to vůbec,“ smál se mladý útočník slovenského nároďáku.

Plusem pro Zlín v aktuální situaci zůstává to, že za něj hrají hráči, kteří se snaží vypracovat do svých rolí. Prostor dostává osmnáctiletý Matěj Máca, gól nedávno dali Josef Panák s Ladislavem Zichou, naposledy v Havířově skóroval Miroslav Zdražil. „Snažíme se je začlenit, ale je to strašně těžké. Proti Zlínu z logiky věci hraje každý na maximum, nejlepší hráči soupeře málo kdy střídají, takže to kluci mají fakt složité,“ pověděl Dávid Korman.

Jedno je ale jasné: pokud Zlín nezačne okamžitě vyhrávat, bude z toho, alespoň co se účasti v play off týče, fatal error.

Autor: Michal Konečný

Foto: Jaroslav Kvapil

https://itvs24.cz/zlin/zlinsky-error-sledge-hokeji...