Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
16.01.2023 Redakce

Parahockey.cz : Česká parahokejová liga zná konečné pořadí po základní části

Česká parahokejová liga zná konečné pořadí po základní části

Vítězem základní části České parahokejové ligy se suverénním způsobem staly Žraloci z Karlových Varů, kteří tak zároveň obhájili pohár Romana Herinka. V semifinále pak narazí na pražskou Spartu. Ve druhém semifinále se utká Zlín s olomouckými Kohouty. Zbylé čtyři týmy pak v závěru ligy budou hrát o umístění od pátého do osmého místa tabulky.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Motor nemohl sestavit dostatek hráčů a zápasy se Sharks a Spartou byly kontumovány

České Budějovice oznámily, že v přesunutém termínu nesestaví dostatek hráčů (6+1) ze soukromých důvodů. Sparta navrhovala pro utkání náhradní termíny 21. – 22. 1. nebo 28. – 29. 1. 2023, ty však Motoru nevyhovovaly. Karlovy Vary nemají v uvedených náhradních termínech pro utkání dostatek hráčů z důvodu účasti svých hráčů na turnaji NT v Itálii. Z těchto důvodu byla obě utkání kontumována 5:0 pro domácí tým, tedy pro Sharks a Spartu.

Zlín přestřílel Ostravu, opět řádil Zdeněk Hábl

Parahokejisté Zlína si v rámci předposledního ligového kola poradili s ostravskými Flamingos a výrazně se přiblížili k postupu do play off. Utkání borci z Baťova města od začátku kontrolovali a postupně navyšovali vedení, hattrickem se pak opět blýskl elitní bek Zdeněk Hábl.

Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat, už po necelých třech minutách šli domácí do vedení! Zdeněk Hábl dostal příliš mnoho prostoru, sjel až na kruh a nepříjemnou střelou propasíroval puk mezi ruku a tělo brankáře Kudely – 1:0. Do šancí se i nadále dostávali spíše zlínští, nicméně herní rozdíl oproti Českým Budějovicím, které se na PSG Aréně představily minulý víkend byl značný a dnes se tak v menší zlínské hale proháněl o kus lepší soupeř. I tak jsme ale o další gólovky nebyli ochuzeni, v šesté minutě třeba Hábl manévrem na modré vysunul parťáky na levé tyči a o pár chvil později šli černo – oranžoví dopředu dokonce v situaci 2 na 1, David Palát ale finální pas nezachytil. Mrzet jej to nemuselo, Zdeněk Hábl si totiž udělal parádní výlet skrz pásmo, zbavil se všech hráčů, co se mu postavili do cesty a z bezprostřední blízkosti podruhé překonal úplně bezmocného Kudelu. V závěru si Flamingos zahráli první ze tří svých přesilovek, což je mohlo klidně vrátit do hry, nicméně hosté se všemi svými početními výhodami naložili naprosto katastrofálně. Právě to byl zřejmě jeden z hlavních důvodů jejich dnešní jasné prohry…

Na začátku prostřední části hry, stále ještě v přesilovce hrozil jediný nebezpečný hráč Ostravy v zápase – kapitán Václav Hečko. Zkušený forvard si nejprve najel na střed a ostře pálil, zasáhl Stanislav Molek a druhou šanci pak zvládl uhasit vracející se Hábl. Na startu 20. minuty napálil David Palát z ostrého úhlu tyč, tady se Zlín ještě neradoval, nicméně když pak Zdeněk Hábl milimetrově našel před brankou právě Davida Paláta tak už byl třetí gól na světě! Za dalších 57 vteřin přišla pro ostravské Flamingos zřejmě definitivní rána. Skóroval totiž kdo jiný než Zdeněk Hábl, který byl úplně volný na levém křídle a o Kudelu dopravil kotouč přesně do horního růžku. Hattrick byl na světě a domácí vedli o čtyři góly. Zavánělo to debaklem, nicméně na chvíli byl od branek klid. Blízko byl sice Josef Panák po přihrávce Hábla, hosté si taky zahráli dvě přesilovky a Václav Hečko střelou po ledě lízl tyčku, jenomže skóre až do sirény opravdu neměnilo.

Třetí třetinu začal Zlín aktivně, pálil třeba domácí útočník Zdražil. Martin Kudela byl na závěrečnou část hry zřejmě dobře připraven a několik šancí zablokoval, předvedl i jeden povedený tygří skok a za chvíli další dobrý zákrok, tentokrát lapačkou! Osm minut před koncem se Ostrava dočkala čestné trefy, prosadil se hráč, který si to zasloužil nejvíce – Václav Hečko, jenž ujel všem zúčastněným a prudkou střelou po ledě snížil na 4:1. V závěrečné pětiminutovce se nám hra ještě pořádně rozproudila, v šanci byl po pěkném Joppově přiťuknutí Hábl, Tomáš Mach zase z dorážky mířil těsně nad bránu. Tutovku pak měl na holi unikající Václav Hečko, který už si odstavil Stanislava Molka, nicméně když měl doklepnout kus černé gumy do úplně prázdné klece tak trefil tyčku. Drobná korekce skóre přišla ještě patnáct vteřin před koncem, Marti Joppa si udělal výlet obranným pásmem soupeře, Kudelu sice nepřekonal, nicméně puk pro něj ještě vybojoval Turic a podruhé už se slovenský ostrostřelec nemýlil… 5:1 a bylo po zápase.

Branky a nahrávky: 3. Hábl (Panák), 12. Hábl (Joppa), 21. Palát (Joppa, Hábl), 22. Hábl (Panák, Ligda), 45. Joppa (Turic) – 37. Hečko

SHK LAPP Zlín: Molek (Pastucha) – Mach, Palát, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík
Trenér: Tomáš Sedláček

Flamingos Ostrava: Kudela M. (Staněk) – Szturc, Kudela V., Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Autor reportáže: Adam Čuba

Havířovu ani skvělá třetí část nestačila a vítězství slavili Kohouti

Veledůležitý duel pro Olomouc sehráli Kohouti na uničovském ledě. Vítězstvím si udrželi druhou pozici, ale rozhodně se nejednalo o lehké tři body. Havířovští se rvali až do poslední vteřiny.

Úvodní perioda vycházela domácím přesně podle plánu. Dvakrát zafungovala skvělá kombinace v ofenzivních řadách Kohoutů, když poprvé skóroval kapitán Radek Jedlička, načež zapsal bod jako asistent u branky Radima Mikuše.

Prostřední dějství začali lépe hosté. Již po třech minutách zásluhou Jiřího Forga snížili, avšak poté přišel na řadu olomoucký kolotoč branek. Radim Mikuš i Radek Jedlička přidali své druhé přesné trefy, navíc se k nim přidal také Martin Novák a rázem domácí vedli už 5:1.

Havířov rozhodně zbraně neskládal a dokládala to i ofenzivní aktivita. Dvě minuty po úvodním buly závěrečné třetiny se prosadil Erik Fojtík. Ještě větší drama panovalo po brance Sandra Kalegarise, jenž snižoval na 3:5. Ze strany hostů to však bylo vše a po závěrečné siréně se mohli radovat Olomoučtí Kohouti.

Branky a nahrávky: 4. Jedlička (Mikuš), 8. Mikuš (Jedlička), 19. Mikuš (Žižlavský), 23. Novák (Mikuš), 27. Jedlička (Mikuš) – 18. Forgo, 32. Fojtík (Kudrna, Forgo), 40. Kalegaris (Forgo)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil

Parahokej Havířov z.s.: Loska (Lepáček) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Kuhli-Lauenstein, Kalegaris, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Sparta doma padla s Pardubicemi a klesla v tabulce

V sobotu 14. 1. se v ICE ARENĚ v rámci 13. kola střetly dva sousedící týmy v tabulce. Čtvrtá Sparta sehrála utkání s pátými Pardubicemi. Ve velmi vyrovnaném zápase rozhodla až třetí třetina, kdy Pardubice překlopily skóre na svoji stranu. Připsaly si tak 3 body a posunuly se na čtvrtou pozici v tabulce. Zápas se hrál od 18:45.

Do zápasu vstupovala s dvoubodovým náskokem v tabulce Sparta a určitě pomýšlela nad domácí výhrou a udržením bodů na domácím ledě. První třetina byla vyrovnaná, na konci však Sparta nabídla Pardubicím šanci ke skórování v podobě přesilové hry. Pardubice početní převahu nevyužily, a proto se šlo po první třetině do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhé třetině už za své záda brankáři několik gólů pustili. Nejprve se prosadili hosté, konkrétně Bernard Hering a do vedení se tedy dostaly Pardubice. Následně, o dvě minuty později, náskok navýšil Lukáš Kořínek. Sparta však dokázala odpovědět, a dokonce i vyrovnat před koncem druhé hrací doby. První gól domácích vstřelil nejproduktivnější hráč a zároveň kapitán Sparty Alex Ohar a snížil stav utkání na 1:2. Vedení Pardubic následně smazal opět domácí kapitán, a tak po další odehrané třetině bylo skóre stále vyrovnané, ovšem tentokrát už v poměru skóre 2:2. Ve třetí třetině byl opět jeden z domácích hráčů vyloučen a hostům se tak naskytla příležitost strhnout skóre na svou stranu. I přesto, že hosté ani jednu přesilovou hru nevyužili, dokázali se opět dostat do vedení po přesném zásahu Pavla Doležala. Pardubice nenechaly nic náhodě a opět si vytvořily dvoubrankové vedení, když gól zaznamenal Marek Michalec. Spartě už zbývalo málo času, aby zápas srovnala, ale kam poputují tři body definitivně potvrdil necelou minutu před koncem svým druhým zásahem v utkání Bernard Hering. Pardubice si tak odvezly tři body po výhře na ledě Sparty v poměru 2:5.

Branky a nahrávky: 25. Ohar (Krupička), 27. Ohar – 19. Hering (Doležal), 21. Kořínek (Hering), 37. Doležal (Michalec), 42. Michalec (Hering), 45. Hering

Sparta para hokej: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J., Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička Z. (A)
Trenér: Jakub Novotný

SHK LAPP Zlín: Boček – Kvoch, Kubeš, Doležal (C) – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
Trenér: Michal Tereska

Autor: Jan Táborský

Hečko zmrazil plecharénu gólem jedenáct vteřin před koncem

Vývoj utkání měl být jednoznačný, ovšem už od prvních minut podceňovaní Flamingos ukázali, co v nich je. Ofenzivní tažení vedl především kapitán Václav Hečko, který čtyřmi góly rozsekl utkání na stranu Ostravy. Ani tři branky Kohoutů tak nestačily.

Václav Hečko byl ústřední postavou Flamingos v průběhu celého zápasu a byl o právě on, kdo si jako první vytvořil zajímavou příležitost. Ve čtvrté minutě upláchl domácí obraně a kličkou na zadní tyč málem překonal Černocha, který však stihl lehnout na zem a puk skrýt. Ve třinácté minutě už ale byl na Václava Hečka krátký a hostující kapitán skóroval v rozmezí pětadvaceti sekund hned dvakrát. Nejprve úspěšně dorážel, poté okamžitě po buly vystartoval vpřed a střelu z mezikruží umístil přesně k levé tyči. Po velkém překvapení Kohouti prohrávali s Flamingos 0:2.

Druhá perioda však byla v režii Olomouce. Závaru u Martina Kudely využil Martin Žižlavský, jenž kotouč dokázal procedit přes hradbu těl až do sítě. Gólman Flamingos chytal fantasticky, ale na ránu Radka Jedličky z 24. minuty byl krátký. Domácí kapitán si sjel do středu hřiště, odkud vymetl bližší tyč a stav tak byl rázem srovnaný.

Obrovskou šanci poslat Olomouc do vedení měl unikající Novák, jenže v souboji jeden na jednoho nedokázal Kudelu kličkou překonat. Nedáš, dostaneš, což platilo i nyní. Na druhé straně hřiště totiž po důrazném zakončení dovršil hattrick Václav Hečko. Necelou minutu před koncem základní hrací doby ale srovnal Martin Žižlavský a už se zdálo, že uvidíme prodloužení. Všechny domněnky však smazal kdo jiný, než Václav Hečko, jenž pouhých jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou vystřelil tři body Flamingos a Ostravané tak senzačně dobyli olomouckou tvrz se skóre 4:3.

Branky a nahrávky: 18. Žižlavský (Mikuš), 24. Jedlička (Mikuš), 45. Žižlavský (Jedlička, Novák) – 13. Hečko (Vrubel), 14. Hečko, 42. Hečko, 45. Hečko

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil

Flamingos Ostrava: Kudela M. (Staněk) – Szturc, Kudela V., Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Zlín složil i Havířov a do play off postupuje z druhého místa

Až úplně poslední kolo parahokejové ligy rozhodlo o tom, zda pětinásobný šampion ze Zlína vůbec postoupí do vyřazovací části. Potřeba k tomu bylo vítězství nad Flamingos i Havířovem, což se podařilo a borci z Baťova města tak berou druhé místo za suverénními Karlovými Vary. Triumf nad Havířovem se nakonec rodil možná až nečekaně lehce, domácí si na ledě dělali, co chtěli, nasypali třináct gólů a po zásluze slavili výhru. Hattrickem se pod demolicí soupeře podepsal slovenský ostrostřelec Martin Joppa, jenž tři branky nasypal do hostující sítě za pouhých deset minut, stejného úspěchu se v samém závěru dočkal i David Palát. Za Havířov vstřelil čestnou branku italský útočník Sandro Kalegaris.

Zlín byl od začátku zápasu naprosto dominantní a svou převahu potvrzoval také ve skóre. Neuběhly ani dvě minuty a domácí šli do okamžitého vedení, když obraně soupeře ujel Martin Joppa, prohodil si puk pod sáňkami, položil brankáře Lepáčka a zasunul do sítě. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, padla totiž za dalších 45 vteřin a jejím autorem byl opět Martin Joppa, jenž tentokrát využil dobré práce svých parťáků Hábla a Paláta na brankovišti a z jasné pozice doklepl kotouč do prázdné brány. Hosty z Havířova mohl do zápasu vrátit Sandro Kalegaris, jenž ale ze samostatného úniku orazítkoval pouze tyč a iniciativy se tak chopil opět Zlín, který diktoval tempo hry. Blízko gólu byl za chvíli David Palát, domácí útočník se rozhodl vypálit nahoru, jenomže brankář Lepáček škrtl puk lapačkou a vyrazil jej nad horní tyč. Další nebezpečné akci Davida Paláta už, ale hostující gólman nezabránil, jeho rána ze středu zaplula do horního růžku – 3:0. Zhruba minutu poté se síť za Eduardem Lepáčkem rozvlnila počtvrté, Marian Ligda nechal kotouč šikovně za sebou a Martin Joppa precizní ranou z kruhu zkompletoval hattrick! Domácí si ještě v závěru zahráli přesilovku po Fojtíkově vyloučení, ta se jim však bůhví jak nepovedla a třetina tak skončila „jen“ za stavu 4:0.

Jen krátce po zahájení prostřední části hry pokračovali zlínští v kanonádě. Martin Joppa se výborně uvolnil na mantinelu a ve spolupráci s dalším elitním hráčem domácího celku Zdeňkem Háblem zvýšili na 5:0, druhý jmenovaný se prosadil prudkou ranou po ledě. Černo-oranžový kolotoč nekončil, dobré střídání odehrál třeba kapitán Ligda, který se sice napoprvé neprosadil, nicméně když Martin Joppa předával po svém neúspěšném pokusu kotouč zpět před bránu, ujal se jej znovu Marian Ligda a jeho nekompromisní jedovka do poloodkryté brány skončila až v síti. Pro Zlín to byla skutečně třetina snů, vycházelo jim, na co sáhli, což potvrdil i Miroslav Zdražil, jenž ještě v téže minutě přetavil přečíslení 3 na 1 v sedmý domácí gól. Zdražil se pak zjevil ještě v jedné dobré šanci, tentokrát však jenom vyprášil betony už vystřídaného gólmana Loska. Nemuselo jej to ale mrzet, jelikož za dalších 48 sekund objel bránu nezastavitelný Martin Joppa, jehož pohotové zakončení skončilo opět v síti. Už nebylo otázkou, zda, nýbrž kdy padne onen magický desátý gól. Stále zbývala ještě téměř polovina základní hrací doby…

Domácí k této metě výrazně přiblížil unikající David Palát, jenž dostal kotouč od Hábla, položil si brankáře a zakončil kolem jeho betonu – 9:0! Desátý puk do havířovské sítě přibyl ve hře čtyři na čtyři a byl to vskutku povedený kousek! Joppa nejprve shodil na levou tyč Palátovi, ten drze skrz brankoviště našel Mariana Ligdu a ten jako správný lídr kabiny načal druhou desítku vstřelených gólů. Hosté v podstatě neútočili, a když už se dostali k puku tak jej jednoduše odpalovali z pásma, jenomže ani to jim dnes nemohlo pomoct. Holt, Zlínu tam padlo i to, co by gólem neskončilo snad ani na tréninku. Tak třeba zásah Zdeňka Hábla na 11:0. Produktivní domácí bek ani nechtěl střílet, spíš hledal před bránou Joppu, jenomže brankář Loska si sám kotouč srazil za záda. Do sirény se Havířov dočkal alespoň čestného úspěchu. Zdeněk Hábl udělal chybu při rozehrávce a namazal Sandru Klegarisovi, který využil své rychlosti, dojel až na kruh a parádní ranou vstřelil první a poslední gól svého týmu.

Ani na startu poslední třetiny se brankostroj nezastavil, naopak! Martin Joppa stále neměl dost a po chybě Erika Fojtíka, krásném průjezdu pásmem a zakončení po ledě zvýšil na 12:1. Pak už se situace uklidnila, Róbert Turic sice ještě trefil tyčku, pak se ale nějakou dobu nic zásadního nedělo. Domácí už si mohli dovolit hrát na krásu a několik slibných akcí překombinovali. V závěru pak ještě gólman Loska vytasil výborný zákrok proti zakončujícímu Háblovi, nicméně pak ještě nestačil na ránu Davida Paláta, jenž tedy svůj výtečný výkon rovněž orámoval hatrickem.

Suma sumárum: Zlín poráží Havířov až překvapivě jednoznačně a postupuje do play off z druhého místa. Prvním soupeřem parahokejistů z Baťova města bude v rámci semifinále jejich moravský rival z Olomouce. První zápas se odehraje v Olomouci a to 4. nebo 5. února.

Branky a nahrávky: 2. Joppa (Palát), 3. Joppa (Palát, Hábl), 12. Palát (Joppa, Turic), 13. Joppa (Ligda, Palát), 17. Hábl (Joppa), 21. Ligda (Joppa, Hábl), 21. Zdražil (Hábl), 25. Joppa, 26. Palát (Hábl), 27. Ligda (Palát, Joppa), 29. Hábl (Mach), 31. Joppa, 44. Palát (Joppa) – 30. Kalegaris (Forgo)

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Mach, Palát, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A),Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík
Trenér: Tomáš Sedláček

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček (Loska) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Ingo Kuhli-Lauenstein, Kalegaris, Stiborský, Rábik, Prostředník, Milčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Autor reportáže: Adam Čuba

Mustangové proháněli lídra až do poslední minuty

Oby týmy se v úvodních minutách vrhly do zápasu aktivně. Hned ve třetí minutě otevřel skóre utkání Bernard Hering, který ze středního pásma zakončil přesně pod tyč sólovou akci. Minutu na to však zareagoval domácí tým, na jehož straně hned vyrovnal Filip Veselý, který sám ujížděl na pardubického gólmana. Mustangové si po čtyřiceti vteřinách přebrali zpět vedení, a to opět díky Bernardu Heringovi, který dělovkou zakončil za Machova záda. Pár vteřin na to se Pardubice dostaly do oslabení, které karlovarští nevyužili. V deváté minutě chtěl využít nepřehlednou situaci před brankou Jakub Haas, jeho střela ale jen rozezněla boční tyč. Na pomyslnou trestnou lavici odjeli opět hosté. Žraloci tentokrát využili tuto přesilovou hru ke srovnání výsledku. Konkrétněji se to podařilo Radku Zelinkovi, který se držel před pardubickou bránou a po přihrávce na nic nečekal a kotouč vstřelil do pravého horního rohu. Trest si šli minutu poté odpykat i domácí. A ačkoliv byli v oslabení, v jedenácté minutě jim nic nebránilo ke zvýšení stavu. Do vedení je ze samostatné akce poslal Filip Veselý. Do konce první třetiny karlovarští nepustili soupeře ke kotouči.

Ve druhé dvacetiminutovce byla smršť gólů, dohromady sedm. Hned minutu po začátku této třetiny zvýšil náskok svojí třetí brankou Filip Veselý, který přelstil Petra Bočka. V osmnácté minutě pak padly hned dvě branky. Tu první zakončil opět Filip Veselý únikovou akcí přes celou plochu. Ta druhá padla po dvaceti vteřinách na druhé straně, tentokrát od Pavla Doležala, který překonal karlovarského gólmana. I nadále se drželi karlovarští na kotouči a to jim ve 20. minutě přineslo další gól. Patrik Sedláček našel přes několik hráčů před brankou mezeru na prostřelení do sítě. Na další vteřiny si kotouč převzaly Pardubice a po padesáti vteřinách od poslední branky byla k vidění další. Kubeš s Michalcem si odchytli nepřesnou karlovarskou přihrávku a vydali s ní k Machovi. K nim se přidal i Jan Raška, který si najel rovnou před Macha a dostal kotouč za jeho záda. Další minuty se odehrávaly ve středním pásmu, odkud si k bráně chtěli najíždět hosté. Kotouč se ale nakonec ve 24. minutě zmocnil Filip Veselý a Josef Jeřábek, který vyslal dělovku přímo do sítě. Žraloci se do poslední minuty nehnuli z útočného pásma a to jim přineslo ještě jeden gól. Čtyřicet osm vteřin před sirénou, skóroval po rychlé kombinaci opět Filip Veselý.

Mustangové se sice po úvodním buly třetí části zmocnili kotouče, po nepřesné přihrávce si však puk vzal Josef Jeřábek, který nahrál na rozjetého Patrika Sedláčka a ten zakončil pod brankovou tyč. Od této chvíle se však Pardubice kously a dostaly se před karlovarskou branku, kterou dlouhou dobu nenechávaly v klidu. Nejnebezpečnější byl Bernard Hering, který na Macha vyslal několik střel, z toho jedna jen těsně minula tyčku. V dalších minutách se hrálo spíše ve středním pásmu, ani jednomu z týmu se nedařilo udržet v útočném pásmu. Deset minut před koncem se hosté opět usadili před karlovarskou bránu. Zmíněný Bernard Hering to nejdříve zkusil z pravého kruhu, střela ale jen orazítkovala betony. Ve 39. minutě byl již úspěšný, když vyslal tvrdou ránu, kterou Mach včas nezachytil. Další minuty měla karlovarská obrana co dělat. Žraloci se snažili vyhazovat kotouč do bezpečí, vždy se ale našel někdo ze soupeřů, kdo puk zachytil. Pět minut před koncem vyslal Hering opět několik střel. Delší nátlak byl nakonec ve 42. minutě ukončen Bernardem Heringem, jehož střelu Mach nestačil chytit. Půl minuty před koncem stihl karlovarského gólmana ještě překvapit Pavel Kubeš, který vyslal rychlou a tvrdou střelu.

Branky a nahrávky: 4. Veselý, 9. Zelinka (Wágner, Sedláček), 11. Veselý, 16. Veselý (Zelinka, Wágner), 18. Veselý (Zelinka), 20. Sedláček (Veselý), 24. Jeřábek (Veselý), 30. Veselý (Sedláček, Jeřábek), 31. Sedláček (Jeřábek) – 3. Hering (Kubeš), 5. Hering (Kubeš, Michalec), 18. Doležal (Hering), 21. Raška (Kubeš, Michalec), 39. Hering, 42. Hering (Kubeš), 45. Kubeš

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Zelinka (C), Haas, Wágner (A) – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Rennhack, Kovářík, Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kvoch, Kubeš (C), Doležal (A) – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
Trenér: Michal Tereska

Autor reportáže: Leona Tomcová

Článek zpracoval: Štěpán Navrátil
Foto zdroj: Parahokej Havířov, Daniel Seifert

https://parahockey.cz/liga/ceska-parahokejova-liga...