Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
17.03.2024 Redakce

PARAHOCKEY.CZ : ​Hečkův hattrick třetí utkání nevybojoval, páté místo patří Zlínu

Po prvním utkání o 5. místo měl mečbol na své straně Zlín. Do Ostravy ovšem nepřijel v plné sestavě, což ale Flamingos nevyužil. Po první třetině sice platil nerozhodný stav, ve druhé periodě se ale projevila zlínská zkušenost. Vedení si pojistili gólem v oslabení a do šatny, ve třetím dějství pak hlídali jednobrankový náskok, když Václav Hečko vsítili kontaktní hattickový gól. Loňský vícemistr výhrou 5:4 získal v České para hokejové lize pátou příčku.

První velkou šanci si vybruslil Zlín, ale zazvonila jen Kudelova tyč. O pár vteřin později šli hosté přeci jen ve třetí minutě do vedení zásluhou Róberta Turice. Po několika zlínských pokusech dostat kotouč za brankovou čáru, vyslal David Palát svého kapitána dlouhou nahrávkou do brejku a Václav Hečko pobídku zužitkoval ve vyrovnávací trefu. Od sedmé minuty se hrálo od začátku. Kromě dvou vyloučení se ale do první přestávky nic zásadního neudálo.

Sotva druhá třetina začala, lovil Martin Kudela kotouč ze své sítě! Zlín podruhé vedl zásluhou Pavla Juliny. Po dvou odehraných minutách se hosté radovali z dvoubrankového náskoku, když vyhráli buly a vytvořili před brankou zmatek. Julinova nahrávka na levé křídlo Zdeňku Háblovi skončila v síti i přesto, že se Kudela bleskově po kotouči natahoval. Flamingos ve 20. minutě získalo přesilovku, kterou po prvotním zaváhání zachránil zákrokem Kudela, aby potom mohl David Palát dokončit kombinaci s Hečkem. Podruhé se Zlínští dostali do dvoubrankového vedení o dvě minuty poté, když Zdeněk Hábl zpracoval dlouhou nahrávku Turice za ostravskou obranou a reprezentačního parťáka překonal střelou pod horní tyč. Jenže i na tuto branku našel domácí Flamingos odpověď a opět u toho byl Václav Hečko. Poslední slovo ve druhé patnáctiminutovce měl ale SHK LAPP Zlín. 26 vteřin před druhou sirénou navýšil vedení na 5:3 Pavel Julina.

Po druhé přestávce hráči Flamingos cítili šanci a Pastuchu nenechali vydechnout. Kontaktní branku vsítil Václav Hečko, čímž zkompletoval hattrick. Martin Kudela držel při zlínských výpadech šance na vyrovnání. Domácí jich měli mnoho, Pastucha ale také svou práci vykonával výtečně a do poslední minuty i vteřiny základní hrací doby se skóre nepohnulo.

Po utkání byl tým Flamingos Ostrava vyhlášen nejméně trestaným týmem ligy. Do all star týmu ligy byli vyhlášení brankář Flamingos Ostrava Martin Kudela a útočník Flamingos Ostrava Václav Hečko.

Branky a nahrávky: 7. Hečko (Palát), 21. Palát (Hečko), 26. Hečko (Bařák), 36. Hečko (Puchein) – 3. Turic (Julina), 16. Julina (Hábl), 18. Hábl (Julina), 23. Hábl (Turic), 30. Julina

Flamingos Ostrava: M. Kudela (Staněk) – Smolka, V. Kudela, Handl, Vrubel (A) – Palát, Gotthardt, Židlická, Puchein, Bařák, Němec, Hečko (C)

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Julina (A), Ferenčík, Hábl (C) – Stodůlka, Máca, Zdražil, Turic, Panák, Zubek, Šafařík

Autor reportáže: Gabriela Juříková

https://parahockey.cz/liga/hattrick-titul-potreti-...