Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
29.10.2023 Redakce

PARAHOCKEY.CZ : ​Česká parahokejová liga je za svou třetinou, na čele jsou pardubičtí Mustangové

Česká parahokejová liga je za svou třetinou, na čele jsou pardubičtí Mustangové

O víkendu pokračovala liga svým 4. a 5. kolem. V domácím duelu Vary Spartu porazily, ale v hlavním městě zvítězili domácí. Oba duely s Motorem ovládli Mustangové. Zlín padl s Havířovem i Flamingos, Olomouc zase dokázala Ostravany porazit.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Vysokou výhru Mustangů dirigoval šestigólový Hering

Tentokrát se Východočeši vydali na jih, kde poměřili své síly s Motorem. V každé třetině dokázali hosté skórovat čtyřikrát, a tak si odváží vysokou výhru 12:0.

Mustangové naskočili do utkání bleskově a hned v první minutě slavil po individuální akci Bernard Hering. Přesně o sto sekund poté navíc přidal druhou branku, když se prosadil po povedené přihrávce Rennhacka. Východočeši nepolevovali ve své aktivitě a třetí trefu utkání zapsal Pavel Doležal. Ve 13. minutě navíc zkompletoval hattrick kanonýr Bernard Hering.

Půl minuty po startu druhé části se ukázala nová akvizice Mustangů Frank Rennhack. O necelou minutu později se další trefou znovu připomněl Bernard Hering, který se do listiny střelců zapsal ještě před odehráním půlhodiny hry popáté. Těsně před koncem druhého dějství navíc přidal druhý zásah kapitán Pavel Doležal.

Podobně jako ve druhé periodě, i zkraje třetí třetiny velmi rychle skóroval Frank Rennhack. Nezastavitelný Bernard Hering přidal šestý zářez a poprvé se mezi střelce utkání dostali také Jan Raška s Petrem Kolkem. Mustangové si na jihu Čech zastříleli a Motor České Budějovice poráží jasně 12:0.

Branky a nahrávky: 1. Hering, 3. Hering (Rennhack), 12. Doležal, 13. Hering (Michalec), 16. Rennhack, 17. Hering (Kolek), 28. Hering, 30. Doležal, 31. Rennhack, 32. Hering, 37. Raška (Hering), 40. Kolek (Michalec, Doležal)

Motor sledge České Budějovice: J. Rumplík (M. Reast) — K. Záluský, Z. Klima, D. Zajan — R. Špaček, J. Bussmann, M. Zikmund, D. Lacko, A. Laibacher, P. Běhounek, V. Mühlhans

SHK Mustangové AUTO IN: L. Uhlemann — R. Buhr, P. Doležal — K. Chudomský, M. Tereska, B. Hering, V. Buhr, M. Michalec, J. Raška, M. Tereska, P. Kolek, F. Rennhack, P. Neuman

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Těsnou přestřelku s Olomoucí ovládl Havířov

Nesmírně vyrovnaný duel sehrál Havířov s Kohouty. Hanáci se sice dostali do vedení, Slezané ale rychle skóre otočili. V rozhodující koncovce byli nakonec šťastnějším týmem.

Necelé tři minuty po startu zápasu odskočili Hanáci do vedení. Mikuš našel přesným pasem Radka Jedličku, který otevřel skóre. Po půlminutě však bylo vyrovnáno, za Havířov se prosadil Audun Bakke. Domácí navíc skóre ještě otočili, trefil se totiž havířovský kanonýr Ingo Kuhli-Lauenstein.

Oba Olomoučtí Kohouti se zasloužili o vyrovnání ve druhé části hry. Tentokrát si ale prohodili role. Jedlička přihrával a Radim Mikuš se trefil. Havířov ale hrál velmi svědomitě a díky dvěma zásahům Jiřího Forga Olomouci odskočil. V poslední sekundě periody ještě dokázal snížit Martin Žižlavský, a tak museli Hanáci dohnat jednobrankovou ztrátu.

Po pouhé půlminutě ve třetím dějství vyrovnal zkušený Radek Jedlička a začínalo se od nuly. Rozhodující branka ale přišla na straně domácích. Pět minut před koncem poslal Havířov do vedení 5:4 Ola Oiseth, díky němuž získali tři body domácí.

Branky a nahrávky: 4. Bakke (Forgo, Kuhli-Lauenstein), 7. Kuhli-Lauenstein (Oiseth), 25. Forgo (Kuhli-Lauenstein, Bakke), 30. Forgo (Kuhli-Lauenstein, Bakke), 40. Oiseth (Kalegaris, Kuhli-Lauenstein) – 3. Jedlička (Mikuš), 21. Mikuš (Jedlička), 30. Žižlavský (Praus), 31. Jedlička (Buriánek, Večerek)

Parahokej Havířov z.s.: I. Loska (E. Lepáček) — R. Staněk, E. Fojtík, P. Kudrna, A. Bakke — J. Forgo, T. Mlčák, L. Prostředník, M. Rábik, I. Kuhli-Lauenstein, M. Stiborský, S. Kalegaris, O. Oiseth, L. Sobotková

SOHO Olomoučtí Kohouti: M. Černoch — T. Kvoch, R. Jedlička — L. Praus, K. Bednářová, M. Švrček, R. Mikuš, M. Večerek, M. Žižlavský, D. Buriánek, T. Rozkopal, M. Hlinka

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Ostrava v těšínském azylu přehrála Zlín 3:0, Hečko se blýskl hattrickem

První třetina zápasu začala ve svižném tempu, bylo vidět, že proti sobě nastoupila kvalitní mužstva. Jenže šance domácího Hečka a hostujícího Ferenčíka se neujaly. Ve 4. minutě se poroučel na dvě minuty na trestnou lavici zlínský Julina, ale Ostravané nedokázali početní výhody využít, Hečko trefil v největší šanci jenom beton Kudely. Hra plynula a hosté měli více střel, jenže v největší šanci minul Hábl branku Kudely. Na druhé straně zahrozil Hečko, ale touš ve dvou brejcích do svatyně Flamingos nedostal. Po první třetině byl stav 0:0.

Druhá perioda sice začala náporem hostů, ale radovali se Ostravané. V čase 16:52 ujel Václav Hečko, který po zemi prostřelil brankáře Matouška, 1:0. Zlín přidal na napadání a měl velké šance Hábla a Ferenčíka, ale gólman Kudela ukázal svou kvalitu a podržel Plameňáky. Domácí se spoléhali tou dobou na rychlíka Hečka, jenž několikrát ujel do samostatného úniku, ovšem pokaždé to bylo bez gólového efektu. Ve 28. minutě se provinil proti pravidlům zlínský Korman. Paradoxně největší šanci měli hosté, Palát si však dal bazén dozadu a zabránil tak rychlému kontru. Opět platilo, nedáš, dostaneš. V čase 29:59 Václav Hečko obdržel přihrávku od Paláta a upaloval na branku. Od jeho hole touš po ledě směřoval do branky, aby se pod lapačkou brankáře dostal v poslední vteřině do svatyně Matouška. Zlín hlasitě protestoval, že čas vypršel. Jenže branka byla i přesto uznána, po druhé periodě platil stav 2:0.

Třetí dějství přineslo velkou snahu hostů, kteří několikrát uzamkli Plameňáky v jejich pásmu. Hábl, Ligda a Ferenčík ale neuspěli. Ostrava si hru nekomplikovala a snažila se všechno hrát přes reprezentanta Hečka, ten několikrát ztroskotal na Matouškovi. Pět minut před koncem třetí třetiny Turic dostal touš od Ligdy na pravý kruh a jeho přízemní pokus projel brankovištěm Matouška těsně vedle tyče. Veškeré snažení Zlína ale končilo na gólmanovi Ostravanů. Poslední gól zápasu přidal v čase 53:52 Václav Hečko, ten si najel před branku Kudely a překonal jej parádním lobem. Flamingos porazili Zlín 3:0 a zaslouženě berou všechny tři body.

Branky a nahrávky: 17. Hečko, 30. Hečko (Palát), 44. Hečko

Flamingos Ostrava: Kudela – Palát Kudela V., Handl, Vrubel (A) – Smolka, Szturc, Gotthardt, Dzimko, Židlička, Puchein, Easley, Bařák, Němec (A), Hečko (C).

SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina (A), Ferenčík, Hábl – Stodůlka, Máca, Zdražil, Zícha, Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík, Korman.

Autor reportáže: Vít Káňa

Veselý byl proti Spartě k nezastavení

Dvojzápas se Spartou začali Karlovarští na vlastním ledě v KV Areně. Dominovali již od samotného úvodu, a nakonec slavili výhru 7:0.

Po faulu Raula rozjeli domácí přesilovkový kolotoč, který zakončil úspěšnou dorážkou Filip Veselý, který navíc o tři minuty později přidal druhý zářez. Snížit mohl Jiří Raul, jenže nastřelil pouze tyč, a tak si slovo znovu vzali Sharks. Wágner přihrál na rozjetého Zelinku, který počkal na pohyb Filipa Veselého, který zakončením na zadní tyči dokonal hattrick.

Stejná trojice dokázala rozebrat obranu Pražanů i podruhé, Filip Veselý lehkým zakončením do prázdné branky zaznamenal čtvrtou trefu. Filip Veselý byl naprosto k nezastavení a znovu těžil z výborné spolupráce s Radkem Zelinkou. Znovu se totiž prosadil z předbrankového prostoru. Naprosto stejný moment se zopakoval znovu a Filip Veselý přidal gól číslo šest.

Na začátku závěrečné části ozkoušel pozornost Macha Ohar, jenže domácí gólman předvedl sebejistý zákrok vyrážečkou. Domácí mohli navýšit z trestného střílení, jenže Josef Jeřábek si na Michala Vápenku nepřišel. Jediným úspěšným střelcem utkání byl Filip Veselý, který svou poslední brankou zaokrouhlil skóre na konečných 7:0.

Branky a nahrávky: 4. Veselý (Wágner, Zelinka), 7. Veselý (Wágner), 12. Veselý (Zelinka, Wágner), 18. Veselý (Zelinka, Wágner), 23. Veselý (Zelinka, Wágner), 26. Veselý (Zelinka), 41. Veselý (Jeřábek)

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Berger) – Wágner, Zelinka (C), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý (A), Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát

HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – Krupička, Frolík, Zapletal, Raul (A) – Bečvář, Novotný, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička (A)

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Havířov pokračuje ve skvělých výkonech a poráží stříbrné medailisty

Havířovští jsou od začátku sezony na skvěle vlně a poráží jeden tým za druhým. Na domácím ledě si vyšlápli i na Zlín, který definitivně zlomilo ve třetí periodě.

Úvod utkání byl nesmírně vyrovnaný a oba brankáři dlouho drželi čisté konto. Šance Valachů zůstaly nevyužity, zatímco na domácí straně jedna ze střel uspěla. Ve 14. minutě otevřel skóre Ingo Kuhli-Lauenstein.

Téměř okamžitě po startu prostředníka dějství ale bylo vyrovnáno. Hábl přihrál na Mariana Ligdu, jehož ránu nedokázal Lepáček zastavit. To však Havířov nemuselo příliš mrzet, jelikož si ještě před odchodem do šaten vzal vedení zpět. V přesilové hře se trefila nová akvizice Audun Bakke.

Definitivní zlom duelu nastal na začátku závěrečné třetiny. Ingo Kuhli-Lauenstein poslal Havířov do dvoubrankového vedení, které dalšími dvěma trefami umocnili Ola Oiseth s Jiřím Forgem. Snížení Miroslava Zdražila necelé dvě minuty před koncem tak bylo jen kosmetickou úpravou. Havířov poráží Zlín 5:2 a zapisuje do tabulky tři body.

Branky a nahrávky: 14. Kuhli-Lauenstein, 26. Bakke, 34. Kuhli-Lauenstein (Fojtík, Oiseth), 38. Oiseth, 39. Forgo – 17. Ligda (Hábl), 44. Zdražil (Julina)

Parahokej Havířov z.s.: E. Lepáček (I. Loska) — R. Staněk, E. Fojtík, P. Kudrna, A. Bakke — J. Forgo, T. Mlčák, L. Prostředník, M. Rábik, I. Kuhli-Lauenstein, M. Stiborský, S. Kalegaris, O. Oiseth, L. Sobotková

SHK LAPP Zlín: J. Matoušek (S. Molek) — Z. Hábl, S. Ferenčík, P. Julina — D. Korman, P. Šafařík, M. Zubek, J. Panák, M. Ligda, R. Turic, L. Zicha, M. Zdražil, M. Máca, P. Stodůlka

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Kohouti rozhodli o svém vítězství v první třetině

Flamingos Ostrava předvádí v dosavadních kolech skvělé výkony. Tentokrát netradičně v Karviné přivítali Olomoucké Kohouti, kteří si hned v první části vypracovali rozhodující náskok.

Hanáci naskočili do utkání fantasticky. Pouhých deset vteřin po úvodním buly vyslal Žižlavský vpřed Radka Jedličku, který pohotově otevřel skóre. Osvědčená kombinace se ukázala ještě jednou, a to v deváté minutě, navíc ještě v úvodní desetiminutovce stihl Radek Jedlička zkompletovat hattrick. Do čtyřbrankového vedení poslal Kohouty Radim Mikuš.

Přesně uprostřed zápasu dokázali domácí snížit. Z dobré práce Václava Hečka těžil David Vrubel. Netrvalo to však ani minutu a Hanáci si vzali čtyřbrankové vedení zpět. Tentokrát byl Jedlička v roli asistenta, jenž přihrával na gól Radimu Mikušovi.

Na straně Olomouce byli jen dva úspěšní střelci, oba ale zaznamenali hattrick. Radim Mikuš se potřetí trefil po individuální akci. Posledním úspěšným střelcem sice byl domácí David Pilát, nedokázal ale zabránit konečné prohře 2:6.

Branky a nahrávky: 22. Vrubel (Hečko), 37. Palát (Kudela) – 1. Jedlička (Žižlavský), 9. Jedlička (Žižlavský), 10. Jedlička (Mikuš), 14. Mikuš (Žižlavský), 23. Mikuš (Jedlička, Buriánek), 32. Mikuš

Flamingos Ostrava: T. Staněk (M. Kudela) — D. Vrubel, D. Handl, V. Kudela, D. Palát — V. Hečko, A. Němec, D. Bařák, R. Easley, J. Puchein, K. Židlická, D. Dzimko, M. Gotthardt, J. Szturc, R. Smolka

SOHO Olomoučtí Kohouti: M. Černoch — R. Jedlička, T. Kvoch — K. Bednářová, M. Švrček, R. Mikuš, M. Večerek, M. Žižlavský, D. Buriánek, T. Rozkopal, L. Praus, M. Hlinka

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Sparta jako první skolila Sharks

Dosud suverénní Karlovy Vary navštívily nejmodernější stadion Česka, Areál ledových sportů ICE ARENA Kateřinky. Domácí však předvedli skvělý výkon a dokázali mistra vynulovat.

V úvodní části hry byl k vidění pouze jediný gól. Necelé dvě minuty od počátečního buly otevřel skóre utkání po přihrávce Zdeňka Krupičky Jiří Raul. Spartu zdobila perfektně zorganizovaná defenziva, díky níž držela vedení až do přestávky.

Soustředěný výkon Pražanů slavil úspěch i ve druhé třetině. Ve 20. minutě navíc Ohar přesně našel Miroslava Novotného, jenž zvýšil na 2:0. Nízká efektivita v zakončení srážela Sharks k zemi.

Závěrečná perioda se nesla v defenzivním duchu. Hosté sice měli po faulu Zapletala šanci na snížení, ale Pražané ustáli všechny krizové chvíle, a nakonec slavili cenné vítězství 2:0.

Branky a nahrávky: 2. Raul (Krupička), 20. Novotný (Ohar, Krupička)

HC Sparta Praha Sledge: M. Vápenka — J. Raul, J. Zapletal, J. Frolík, J. Krupička — Z. Krupička, L. Kapko, A. Ohar, T. Jirsa, M. Novotný, S. Bečvář

SKV Sharks Karlovy Vary: B. Mach (J. Berger) — J. Haas, R. Zelinka, K. Wágner — L. Karafiát, P. Sedláček, M. Geier, V. Kovářík, F. Veselý, J. Jeřábek, L. Michalčín

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Budějovice dokázaly v odvetě skórovat, i tak slavili Mustangové

Den po prvním vzájemném zápase si střihly Pardubice s Českými Budějovicemi také odvetu. Mustangové znovu nasázeli 12 branek, tentokrát se ale trefil také Motor.

Hned šestnáct vteřin po úvodním buly rychle otevřel skóre kanonýr Bernard Hering. O dvě minuty později se do listiny střelců zapsal také Pavel Doležal, následně zaznamenal Bernard Hering další trefu. Východočeši nepolevili ze své aktivity ani ve vlastním oslabení a Frank Rennhack přidal další trefu. Pátým gólem Pardubic dovršil Bernard Hering hattrick.

Ve druhé části zareagoval Motor na trefu Lukáše Kořínka snížením. Po pasu Zdeňka Klimy totiž skóroval Jano Bussmann. Pět vteřin po gólu Českých Budějovic stačilo Bernardu Heringovi k dalšímu zářezu do listiny střelců, navíc se k němu přidali Marek Michalec s Pavlem Doležalem.

V poslední třetině kontrolovaly Pardubice své vedení, které navíc postupně navyšovaly. Půl minuty po začátku periody skóroval Vojtěch Buhr, Petr Kolek s Frankem Rennhackem následně završili výhru Mustangů 12:1.

Branky a nahrávky: 1. Hering (Rennhack), 3. Doležal (Raška), 5. Hering (Doležal, Kořínek), 9. Rennhack (Doležal, Kořínek), 12. Hering (Rennhack, Michalec), 17. Kořínek (Doležal, Rennhack), 19. Hering, 19. Michalec (Doležal), 24. Doležal, 31. Buhr (Kořínek, Doležal), 37. Kolek (Doležal, Raška), 43. Rennhack (Hering) – 19. Bussmann (Klima)

SHK Mustangové AUTO IN: L. Uhlemann — R. Buhr, P. Doležal — K. Chudomský, M. Tereska, L. Kořínek, B. Hering, V. Buhr, M. Michalec, J. Raška, M. Tereska, P. Kolek, F. Rennhack, P. Neuman

Motor sledge České Budějovice: M. Reast — K. Záluský, Z. Klima, D. Zajan, J. Rumplík — R. Špaček, M. Zikmund, D. Lacko, A. Laibacher, J. Bussmann, P. Běhounek, V. Mühlhans

Autor reportáže: Štěpán Navrátil
Foto: David Handl/ Archiv SHK Mustangové AUTO IN

https://parahockey.cz/liga/ceska-parahokejova-liga...