Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
03.02.2024 Redakce

PARAHOCKEY.CZ : ​​Souhrn prvních zápasů nadstavby

Favorité v prvních duelech vyřazovací části ligy nezaváhali

3. února byly na plánu první zápasy ve vyřazovací části České parahokejové ligy. V play-out Sparta těsně přehrála Zlín, zatímco Flamingos si zastříleli proti Motoru. Play-off patřilo Sharks, kteří porazili Olomouc, a Mustangům, s nimiž Havířov padl kvůli nepovedené úvodní třetině.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Sharks si poradili s Kohouty

Karlovy Vary zamířily tentokrát netradičně do Uničova, kde se poměřily s Olomouckými Kohouty. Už od samého úvodu si vystřílely čtyřgólové vedení, s nímž dokráčely pro první výhru.

V úvodní periodě dostaly oba týmy k dispozici přesilovou hru. Po faulu Wágnera se Kohouti neprosadili, ale Sharks svou početní výhodu proměnili. Po pouhých dvaadvaceti sekundách přesilovky otevřel skóre utkání Filip Veselý.

Filip Veselý neubíral na své aktivitě a gólově rozehrál i prostřední dějství. Minutu po něm navíc přidal třetí zápas Karlových Varů Karel Wágner. V tom momentě, kdy zvyšoval Lukáš Michalčín na 4:0, už to s Hanáky vypadalo zle, ale dokázali alespoň snížit. Radek Jedlička našel přesným pasem Martina Žižlavského, jenž připravil o čisté konto i Macha.

Poslední periodu poznamenala bitka, za kterou rozhodčí rozdávali vysoké tresty. Olomoucký Radek Jedlička i karlovarský Lukáš Michalčín vyfasovali oba pět minut a do konce utkání. Poslední se prosadil hostující Radek Zelinka, jenž zakončil stav utkání na 5:1 a pojistil zisk prvního bodu v sérii pro Sharks.

Branky a nahrávky: 25. Žižlavský (Jedlička) – 6. Veselý (Wágner, Zelinka), 17. Veselý (Sedláček, Zelinka), 17. Wágner (Veselý), 24. Michalčín (Zelinka, Veselý), 44. Zelinka (Veselý, Sedláček)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Hulín (Černoch) – Jedlička (C), Kvoch, Kardoš – Švrček, Bednářová, Hlinka, Rozkopal, Praus, Buriánek, Žižlavský, Večerek (A), Mikuš (A)

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Wágner, Zelinka (C), Haas – Michalčín, Berger, Jeřábek, Veselý (A), Kovářík, Sedláček, Karafiát (A)

Mustangové udělali první krok, v Havířově zvítězili o dvě branky a mají finálový mečbol

První semifinálový zápas mezi týmy Parahokej Havířov z.s. a SHK Mustangové AUTO IN sliboval vyrovnaný souboj. Jako první se dostali do vedení domácí zásluhou Oisetha, pak se ale do konce úvodního dějství radovali už jen Mustangové. Rennhack dvěma góly otočil skóre a tříbrankový náskok pak zajistili hostům Hering s Kubešem. Havíři už ve druhém dějství jen stihli snížit Kuhli-Launsteinem, oba gólmani poté uzavřeli své svatyně. Pardubice si tak z havířovské GASCONTROL Arény domů vezou postupový mečbol.

První dějství nabídlo nestrannému fanouškovi dobrou sportovní podívanou. Skóre otevřel už čase 1:13 havířovský Ola Oiseth, který prostřelil Bočka, 1:0. Jenže hosté nesložili zbraně a po závaru vyrovnali Frankem Rennhackem, 1:1. To ale nebylo ze strany Mustangů zdaleka vše. Na konci osmé minuty jim právě Frank Rennhack zajistil hubené vedení, když po závaru prostřelil havířovského gólmana podruhé, 1:2. Havíři byli tímto vývojem zaskočeni a po patnácti vteřinách inkasovali potřetí. To Bernard Hering propálil všechno, co mu stálo v cestě, 1:3. Havířovský Kuhli-Launstein v desáté minutě neuspěl z rychlého brejku a poté opět platilo otřepané nedáš, dostaneš. V čase 10:29 totiž hostující Pavel Kubeš poslal touš pod saněmi bezmocného Lepáčka a bylo to už 1:4. Havíři pak nevyužili přesilovku po faulu Michalce a šlo se do kabin.

Druhé dějství začalo tlakem hostů, ale v největší šanci selhal pardubický kapitán Kubeš. Havířovští se dostali na rozdíl dvou branek v čase 21:21, Ingo Kuhli-Launstein zakončil svůj brejk střelou nad lapačku pardubického gólmana, 2:4. Oba týmy měly své šance, ale s postupem času přibývaly nepřesnosti. Do třetího dějství se tak šlo za stavu 2:4.

Ve třetí periodě se domácí snažili s výsledkem něco udělat. Jenže málem inkasovali popáté, Lepáček však vyčapal v úniku rozjetého Heringa. Havířovští hráči nechávali otevřená vrátka, ale tentýž hráč ve 36. minutě trefil jenom lapačku domácího gólmana. Mustangové se provinili ve 43. minutě hákováním a Kořínek si tak šel na dvě minuty odpočinout. Havířovská lavička na to zareagovala oddechovým časem, ale pak už v největší šanci selhal při brejku Kuhli-Lauenstein. Havířov tak v GASCONTROL Aréně padl s Pardubicemi poměrem 2:4.

Branky a nahrávky: 2. Oiseth (Bakke), 22. Kuhli-Launstein (Oiseth) – 5. Rennhack (Kořínek), 8. Rennhack (Hering), 9. Hering (Kořínek), 11. Kubeš (Rennhack)

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček – Kudrna (C), Fojtík (A), Bakke, Staněk, Oiseth, Kalegaris, Kuhli-Lauenstein, Prostředník, Mlčák (A), Forgo.

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kubeš (C), Pabst, Doležal, Neuman, Rennhack, Kolek, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský.

Sparta v těsné bitvě udolala Zlín

První zápas série play-out Zlína proti Spartě byl přesně dle očekávání velmi vyrovnaný. Poprvé v této sezóně ale mezi těmito dvěma rivaly nedošlo na nájezdy. I přes velmi brzké vedení domácího Zlína se nakonec podařilo hostům z Prahy zajistit první výhru v sérii, a to již po základní hrací době. Nutno ale dodat, že tím nejtěsnějším výsledkem.

Aktivnější domácí celek měl přímo snový vstup do utkání. Ihned z úvodního buly se dostal do samostatného úniku Dávid Korman. Právě jeho následné přízemní zakončení k pravé tyči znamenalo vedení pro Zlín, a to již po pouhých osmi vteřinách. Odpověď ze strany Sparty ale na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Zhruba v půlce třetiny se podařilo vyrovnat Lukáši Kapkovi, který tak trestal první vyloučení z řad soupeře. O pouhé tři minuty později se navíc prosadil Alex Ohar. Ten využil velkého zaváhání obrany a zaráz i obrátil skóre utkání ve prospěch jeho celku. Jak se později ukázalo, tento gól byl nakonec i tím vítězným.

Během druhého dějství jsme byli svědky aktivně lepšího hokeje ze strany Zlína. Domácí ale brzdila nespočet přestupků, které vedly k mnoha oslabení. S těmi si sice domácí dokázali vždy hravě poradit, navíc se zpravidla dostali alespoň k jednomu zakončení. I přes toto veškeré snažení se ale skóre ve druhé třetině neměnilo.

V průběhu posledního dějství byla již na hráčích domácího celku znát lehká frustrace. I přes lepší herní výkon totiž nemohli vymyslet recept na překonání gólmana Sparty. V závěru šli zlínští do krátké přesilovky pět na tři, ani taková početní výhoda ale nestačila na srovnání stavu utkání. První vítězství tak nakonec putovalo do kabiny Sparty.

Branky a nahrávky: 1. Korman (Hábl) – 9. Kapko (Raul, Jirsa), 12. Ohar (Krupička).

SHK LAPP Zlín: S. Molek – P. Julina (A), T. Mach, Z. Hábl (C) – P. Stodůlka, M. Máca, R. Turic, M. Zubek, D. Korman

HC Sparta Praha Sledge: M. Vápenka – J. Frolík, J. Zapletal, J. Raul (A) – S. Bečvář, T. Jirsa, A. Ohar (C), A. Špringlová, L. Kapko, Z. Krupička (A)

Autor reportáže: Patrik Hlaváč

Flamingos si proti Motoru zastříleli

Ostravanům jen těsně unikl postup do play-off v posledním utkání s Olomoucí, ale play-out rozehráli drtivou výhrou nad českobudějovickým Motorem. Jasné vedení ještě v poslední periodě znásobili a ve výsledku zvítězili 12:2.

Hned zkraje utkání orazítkoval hostující Hečko svou ranou tyčku domácí svatyně. Podruhé to však už Václavu Hečkovi vyšlo a ve 3. minutě tak otevřel stav utkání. Podruhé se prosadil dokonce při vlastním oslabení, kdy využil své rychlosti a prosadil se v samostatném úniku, ve 12. minutě následně dokonal hattrick. Vzápětí se ale radovali také domácí, Alexandr Lyngroth snižoval na 1:3.

Na začátku druhého dějství vstřelili Jihočeši kontaktní branku, Alexandr Lygroth se prosadil před brankou a rychle doklepl střelu Klímy až do sítě. Ještě ve druhé části ale vstřelili Slezané další čtyři góly. K Davidu Pilátovi se přidal v přesilové hře znovu dorážející Václav Hečko. Následně zaznamenal David Pilát druhou branku a Václav Hečko minutu před druhou sirénou zase trefu číslo pět.

Flamingos pokračovali v nátlaku i dále a ke dvěma přesným zásahům Davida Vrubela v krátkém sledu přispěl dalším gólem také David Handl, jenž dorážel ránu odraženou od tyče. Ani na desítce ale hostující ofenziva nezastavovala a Daniel Bařák dával ve 41. minutě už jedenáctou branku Ostravanů. Jako poslední se prosadil po krásné přihrávce David Vrubel, jenž tak dovršil hattrick, a zakončil stav utkání na 12:2 pro hosty.

Branky a nahrávky: 14. Lyngroth, 18. Lyngroth (Klíma) – 3. Hečko, 9. Hečko (Vrubel), 12. Hečko, 23. Palát, 25. Hečko (Smolka), 28. Palát (Bařák, Židlická), 30. Hečko (Handl), 34. Vrubel (Smolka, Bařák), 36. Handl (Němec), 36. Vrubel (Bařák), 41. Bařák (Hečko), 44. Vrubel (Hečko)

Motor sledge České Budějovice: Reast – Zajan (A), Běhounek (C), Záluský – Bussmann, Rumplík, Klíma (A), Lacko, Laibacher, Zikmund, Lyngroth

Flamingos Ostrava: Kudela M. (Staněk) – Smolka. Kudela V., Handl, Vrubel (A) – Palát, Gotthardt, Židlická, Bařák, Němec (A), Hečko (C)

Autor: Štěpán Navrátil
Foto: Daniel Seifert, Parahokej Havířov

https://parahockey.cz/liga/favorite-v-prvnich-duel...