Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
12.03.2024 Redakce

ČPV: ​​Souhrn hracího dne 9. března

Karlovy Vary a Olomouc v medailových soubojích dominovaly. Vyhrál i Zlín

Na začátku března se rozjely poslední série České parahokejové ligy. Ve finále berou první bod Sharks, kteří si na východě Čech jasně poradili s Pardubicemi. Podobně hráli také Kohouti, s nimiž Havířov padl 1:10. V souboji o páté místo nakročili lépe hráči Zlína a v Českých Budějovicích se nakonec nehrálo.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Karlovy Vary ukázaly svou sílu a ve finále berou první bod

Přes Olomouc prošly Karlovy Vary hladce a Mustangové porazily Havířov. Oba celky se tak střetly ve finále, kde zkušenější Sharks nakročili velmi rázně k obhajobě titulu. Na východě Čech totiž zvítězili 10:3.

Už od úvodního buly začali hosté úřadovat. Hned ve třetí minutě totiž otevřel skóre duelu Filip Veselý, jenž navíc přesně o čtyři minuty později využil přesilovou hru. O chvíli později zvyšoval Radek Zelinka a třetí trefu v rozmezí necelých sta vteřin vsítil Michal Geier. Navíc se ještě do přestávky prosadil také Patrik Sedláček, a tak si z první čtvrthodiny hry odnášeli Sharks pětigólový náskok.

Prostřední dějství však lépe začali domácí, kteří po 33 vteřinách hry snížili zásluhou Bernarda Heringa. Poté se ale ke slovu znovu přihlásili Západočeši. Michal Geier i Radek Zelinka zaznamenali své druhé zářezy, navíc aktivní Filip Veselý dokonal v prvním finále hattrick. Pozadu za spoluhráčem však nechtěl zaostat ani Michal Geier, jenž se těsně před druhou sirénou trefil potřetí a zvyšoval už na 9:1 pro Karlovy Vary.

Obhájci titulu si jasně šli pro první bod ve finálové sérii, navíc velmi cenný ze hřiště soupeře. Pardubice se však rozhodně nevzdávaly a dvěma trefami v krátkém sledu snížily. Jediným úspěšným střelcem v domácím dresu byl kanonýr Bernard Hering, který se postaral o všechny tři zásahy. Ve 43. minutě však už čtvrtý hráč v utkání dokonal hattrick, když se trefil Radek Zelinka. Zakončil tím stav zápasu na konečných 10:3 pro Sharks. Favorit ze západu Čech tak ve finále bere první bod, a navíc dohraje zbytek série na vlastním ledě.

SHK Mustangové AUTO IN – SKV Sharks Karlovy Vary 3:10 (0:5, 1:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. Hering (Kubeš), 33. Hering (Raška, Rennhack), 35. Hering (Kubeš) – 3. Veselý (Michalčín, Geier), 7. Veselý (Zelinka, Geier), 8. Zelinka (Michalčín), 8. Geier (Zelinka), 11. Sedláček (Veselý, Zelinka), 17. Geier (Wágner, Zelinka), 19. Zelinka (Sedláček, Geier), 29. Veselý (Zelinka, Geier), 30. Geier (Wágner), 43. Zelinka (Sedláček)

SHK Mustangové AUTO IN: P. Boček (L. Uhlemann) — R. Buhr, P. Doležal, R. Pabst, P. Kubeš — K. Chudomský, L. Kořínek, B. Hering, V. Buhr, M. Michalec, J. Raška, F. Rennhack, P. Neuman

SKV Sharks Karlovy Vary: B. Mach — J. Haas, R. Zelinka, K. Wágner — L. Karafiát, P. Sedláček, M. Geier, F. Veselý, J. Jeřábek, J. Berger, L. Michalčín

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Do boje o bronz lépe vstoupila Olomouc

Po neúspěšném semifinále svedla Olomouc na domácím ledě souboj s Havířovem o 3. příčku. Od začátku aktivnější Kohouti ukázali Slezanům svou sílu a po kvalitním výkonu vstoupili do série vysokou výhrou 10:1. Nejvíc branek padlo ve třetí třetině, v níž se Olomouc trefila pětkrát.

Skóre rychle otevřeli olomoučtí už po 50 vteřinách, kdy od začátku aktivnější domácí měli výhodu pásma a po nahrávce o mantinel se jako první prosazuje Miloš Večerek ranou z kruhu pro buly. V čase 1:34 se příznivci domácích radovali podruhé, V akci 2 na 1 Jedlička přenechal puk na Martina Žižlavského a ten gólmana, jenž se nestihl přemístit snadno překonal. Čas 12:22 a třetí gól Olomouce. Žižlavský po znovu dobytí pásma hledal ideální příležitost na nahrávku. Našel ji u Miloše Večerka, ten trefil prázdný prostor a zvyšuje vedení svého celku. Hosté do přestávky ještě přece jen kontrovali výsledek, o 26 vteřin později se ke kotouči dostal Erik Fojtík a do horní prostoru branky přinesl radost ze snížení Havířova.

V 21. minutě měl Večerek možnost trestného střílení, mířil ale nad branku. Jeho spoluhráč Radek Jedlička pak v 24. minutě zvýšil vedeni Hanáků, když si prohodil puk pod saněmi, najel si blíže k Loskovi a střelou nad gólmana hostů rozjásal hlouček příznivců Kohoutů. V čase 26:50 využila Olomouc přesilovou hru, Martin Žižlavský si najel ke kruhu pro vhazování, narovnal si kotouč do lepší pozice a pod horní tyčku branky Losky zamířil svůj přesný pokus.

Ve třetí části doladili Kohouti skóre k dokonalosti. V čase 31:26 Večerek sice proti Loskovi neuspěl, přesnější byl jeho kolega Radim Mikuš a jeho předchozí pokus dostal již přesně za záda hostujícího brankáře. 35. minuta a sedmá branka Olomouce, autor branky Radek Jedlička byl s dorážkou úspěšný. Během 4 minut se Hanáci prosadili hned třikrát. Hattrick v čase 38:14 završil Martin Žižlavský hattrick samostatným únikem. Na prahu 41. minuty byl završen další hattrick, Miloš Večerek nikým hlídaný střelec stál přímo před Loskou, na nic nečekal a z první vymetl pravý roh branky Havířova. Seznam hattrickových střelců byl rozšířen o kapitána Radka Jedličku ujel obraně Havířova a než ho dokázala zaznamenat, blížil se rychle k brance hostů a uklidil v čase 42:12 puk doprostřed branky.

SOHO Olomoučtí Kohouti – Parahokej Havířov z.s. 10:1 (3:1, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 1. Večerek, 2. Žižlavský (Jedlička), 13. Večerek (Žižlavský), 24. Jedlička (Žižlavský), 27. Žižlavský (Jedlička), 32. Mikuš (Večerek), 35. Jedlička (Žižlavský, Večerek), 39. Žižlavský, 40. Večerek (Žižlavský, Mikuš), 43. Jedlička (Žižlavský) – 13. Fojtík (Prostředník)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch (Hulín) – Kvoch, Jedlička (C), Kardoš – Švrček, Hlinka, Praus, Rozkopal, Buriánek, Žižlavský, Večerek, Mikuš

Parahokej Havířov z.s.: Loska – Kudrna (C), Fojtík (A) ,Staněk – Sobotková, Stiborský, Kuhli – Lauenstein, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo

Autor reportáže: Petr Martínek

Otočka ve třetí třetině a vítězná rozlučka s fanoušky! Vedení v sérii o 5. místo se ujímá Zlín

Série play out o konečné 5. místo v para hokejové lize nabídla měření sil mezi Zlínem a Flamingos z Ostravy. První utkání rozehráli výborně hosté z moravskoslezské metropole, domácí SHK LAPP Zlín však dovedl soustavnou aktivitou skóre otočit, a nakonec se raduje z výhry i vedení v sérii. Za Flamingos zazářil Václav Hečko (2+0), parádní výkon podal i přes čtyři obdržené branky Martin Kudela. V barvách Zlína již tradičně zářil Zdeněk Hábl, tentokrát doplněný i slovenským duem Dávidem Kormanem a dvougólovým Róbertem Turicem.

Ačkoli byli v úvodu zápasu aktivnější domácí, prosazovali se hosté, už v čase 3:00 dobře schovanou střelou po ledě skóroval Václav Hečko a Flamingos šli do vedení. Zlín si i nadále tvořil šance, narážel však na výborného brankáře Kudelu. Zuby si na ostravské opoře vylámal u pravé tyče Korman, z přečíslení neuspěl Ferenčík, Máca sice mohl zakončit do prázdné, na puk ale nedosáhl a neujala se ani Háblova parádní křižná přihrávka.

A tak přišel trest. Útoku se opět ujal Václav Hečko, jenž předvedl výtečné zrychlení, dostal se k puku a ostrou ranou na bližší tyč prostřelil brankáře domácího celku. Ostravané vytěžili z minima maximum a první dvacetiminutovku zakončili s dvougólovým náskokem – 0:2.

Na startu druhé třetiny se Zlínští konečně prosadili, Korman přistrčil na Zdeňka Hábla a ten zametl kotouč do poloprázdné brány. V prostřední části hry byl blízko vyrovnání hlavně Slavomír Ferenčík, jenž dvakrát číhal před bránou, ani jednou ale neuspěl. Především druhý zákrok proti zkušenému zlínskému obránci patřil z pohledu brankáře Kudely k vynikajícím, vyrážečkou soupeři sebral prakticky jistý gól. Flamingos toho směrem dopředu opět moc neměli a když ano, nestaral se o to nikdo jiný než Václav Hečko, který však tentokrát trefoval výhradně lapačku brankáře Pastuchy.

Ve třetí třetině domácí SHK konečně zahodili střeleckou smůlu a odšpuntovali gólostroj, který jim nakonec zajistil výhru. Nejprve se ve 32. minutě šikovně otočil Pavel Julina, jehož zakončení z kruhu letělo přímo do víka – 2:2. O necelé čtyři minuty později vybídl Hábl střílenou přihrávkou Róberta Turice, ten nastavil hůl a šikovně usměrnil puk do sítě. Zlín poprvé v zápase vedl!

Zvýšit mohl z úniku dnes velmi aktivní Zdeněk Hábl, tentokrát se však velezkušenému obránci nepodařilo rozhýbat gólmana soupeře. Nakonec jej to ale mrzet nemuselo, Flamingos už se až do sirény k ničemu nedostali, Zlín v pohodě hru kontroloval. V úplně poslední vteřině zápasu navíc přišla ještě odměna pro Róberta Turice, kterému po individuální akci daroval gól právě Zdeněk Hábl – 4:2.

Zlín se tak se svými fanoušky rozloučil domácí výhrou a v sérii o páté místo se ujímá vedení. Na řadě už jsou jen poslední dva duely, oba se odehrají v Ostravě, konkrétně v sobotu 16. a v neděli 17.3. Doma se pětinásobný ligový mistr znovu představí až v příští sezoně.

SHK LAPP Zlín – Flamingos Ostrava 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Hábl (Korman), 32. Julina (Hábl), 36. Turic (Korman), 45. Turic (Hábl) – 3. Hečko, 15. Hečko (Bařák)

SHK LAPP Zlín: Molek (16. Pastucha) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Hábl (C) – Stodůlka, Máca, Zdražil, Zicha, Turic, Zubek, Šafařík, Korman

Flamingos Ostrava: M. Kudela (Staněk) – Smolka, V. Kudela, Handl, Vrubel (A), Palát, Gotthardt, Pucein, Bařák, Němec, Hečko (C)

Autor reportáže: Adam Čuba

Zápas Motor sledge České Budějovice s HC Sparta Praha sledge hokej byl odložen. Náhradní termín zatím tým Motoru neoznámil.

Zdroj: Český para hokej
Foto: Parahokej Havířov, Daniel Seifert

https://paralympic.cz/2024/03/karlovy-vary-a-olomo...