Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
30.09.2021 Redakce

Zlínský deník : Po roce a půl můžete ve Zlíně na sledge hokej! Do Baťova města dorazí Pardubice

Po roce a půl můžete ve Zlíně na sledge hokej! Do Baťova města dorazí Pardubice

Sledge hokejisté Zlína se po roce a půl, poprvé od 7. března roku 2020, představí na domácím ledě za situace, kdy je povolena přítomnost veřejnosti. V rámci 3. kola České para hokejové ligy přijedou Pardubice, na PSG aréně se hraje v sobotu od 15:30 hodin. Vstupné je dobrovolné, přijďte fandit! V neděli pak tým SHK LAPP ZLÍN zajíždí na led Olomouce.

Sledge hokejisté Zlína se v sobotu utkají doma s Pardubicemi. | Foto: petrkoval.cz

Zlínští se budou snažit potvrdit skvělý vstup do sezóny, kde získali plný počet šesti bodů a usadili se na čele tabulky. Nejprve zvítězili na Spartě 7:5, následně v Karlových Varech poměrem 5:4. V obou případech vedl tým trenéra Sedláčka 3:0, nakonec byla ale koncovka duelů dramatická.

"Myslím si, že tam nastalo trochu uspokojení z toho vedení, které nás možná i zaskočilo. První zápas na Spartě byl obecně divoký, druhé utkání se ukázala kvalita Varů, které chtěly se zápasem ještě něco udělat. Kvalitní soupeři vám nedají nic zadarmo, což se ukázalo" podotkl lodivod Zlína.

O další body budou Moravané bojovat doma, v sobotu se na zlínské PSG aréně očekává šlágr víkendu, přijedou Pardubice.

Tým, který se Zlínem třikrát válčil ve finále. Ač těžký soupeř, pro Zlín oblíbený. Finále vždy vyhrál a navíc v Baťově městě Pardubice ještě nikdy v historii nevyhrály. 10 zápasů v základní části a 4 v play off vždy vyzněly pro zlínské barvy. A v posledních letech v dlouhodobé části po celkem jednoznačných výsledcích: loni 8:3, dále 6:3, 7:3, 4:0, 9:2, 5:1, 6:1, 3:0.

"Pardubice jsou výborný soupeř, velmi kvalitní mužstvo. Ale nevím, jak to říct… prostě nám asi jejich hra sedí. Věříme, že se nám zase povede vstup do zápasu a budeme tahat za delší konec. Ale platí to samé, co o Spartě a Varech: vinou loňské pauzy jsme s tímto týmem rok nehráli, takže my je, i oni nás mohou v ledasčem překvapit," je si vědom Tomáš Sedláček.

Extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín (v modrém) uzavírají tabulku nejvyšší soutěže. V současné době jsou navíc bez hlavního trenéra.

Mustangové na úvod ligy sehráli jediný zápas, stejně jako nedělní soupeř Zlína Olomouc. Pardubice ve vzájemném duelu s Kohouty slavily jednoznačný triumf 6:0.

V neděli pak Zlín zamíří v rámci 4. kola na led Olomouce. Poslední vzájemní zápasy se datují do sezóny 2019/2020, to LAPP venku vyhrál 6:1, doma taktéž soupeře přehrál, a to poměrem 5:1.

"Když dostanou šanci, umí to být soupeř velmi nepříjemný, vzdorující až zarputilý. Umí minimálně zápas znepříjemnit," upozorňuje Sedláček, který by oproti úvodním dvěma zápasům snad mohl o víkendu přivítat i kompletní kádr. "Věříme v to," dodal.

Sledge hokejisté Zlína se v sobotu utkají doma s Pardubicemi.Sledge hokejisté Zlína se v sobotu utkají doma s Pardubicemi.Zdroj: petrkoval.cz

Zápas v olomoucké Plecharéně bude dozajista zvláštní i pro zlínskou dvojici Slavomír Ferenčík a Dávid Korman, kteří v lednu 2019 přišli do Zlína právě z Hané.

"Těším se, že po dlouhé pauze si znovu zahraju ligu. Nic speciálního to v Olomouci ale pro mě už není," řekl Korman, který úvodní dvě kola vynechal. Naposledy, když se představil v Olomouci, dvakrát skóroval. "Kéž by se to povedlo znovu," přeje si třiadvacetiletý forvard.

Berani po 9 zápasech okupují poslední místo Tipsport extraligy. I vinou špatných úvodů. „Dávám to za vinu trenérům. Je jejich práce, aby donutili hráče si pohlídat začátek. Hned naopak prohrávají a dostávají se pod tlak," míní Miroslav Michalovský

Expertům chybí v kádru Beranů kanonýr a tahoun

Přečíst článek ›

Mimochodem, Olomouc má pro Zlín historický význam. V roce 2002/2003 se účastnila Českého poháru, tehdy tříčlenného ještě s Kolínem.

Zlín všechny tři vzájemné zápasy vyhrál, přičemž ten první 1:0. Gól Pavla Juliny v tomto utkání se stal historicky první trefou v rámci oficiální soutěže v Česku. Ve třetím měření sil pak Zlín zvítězil 10:0, což je doposud nejvyšší výhra ve vzájemných duelech.

Autor: Jakub Kudláč

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/hokej_region/po-roce-a-pu...