Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
06.09.2018 Jakub Kudláč

Zlín jde do domácího turnaje s posilami Geierem, Kubešem a dalšími. Tým má značnou kvalitu, věří trenér Sedláček

Značně posílení jdou sledge hokejisté SHK LAPP Zlín do 8. ročníku domácího turnaje LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Již na středečním odpoledním otevřeném tréninku pro veřejnost mohou fanoušci vidět posilu Michala Geiera z Karlových Varů, Pavla Kubeše a Pavla Doležala z Pardubic a Jana Zapletala ze Sparty. Účastnit se bude šest týmů ze šesti zemí, krom domácího Zlína přijedou zástupci Švédska, Norska, Rakouska, Itálie a Německa. Turnaj, který je letos pojmenovaný po prvním zlínském a celkově českém sledge hokejovém brankáři, který v roce 2008 náhle zemřel, startuje ve čtvrtek 6. září. Zlínský klub zároveň turnajem odstartuje svou jubilejní dvacátou sezónu.

Zlínský tým sice sbírá zlaté medaile jako na běžícím páse, čtyřikrát v řadě nyní vyhrál Českou ligu, na nejlepším klubovém turnaje v Evropě, na domácím LAPP Cupu, to ale nějak nejde. Naposledy získali zlínští dva bronzy v roce 2011 a 2012, kdy se konaly první ročníky. Následně se pětkrát umístili mimo medailové pozice, poslední tři roky sbírali pomyslné bramborové medaile za čtvrté místo. Letos je však situace zcela jiná: čeká se nesmírně vyrovnaný souboj, všechny týmy jsou si rovny. Podstatnou zprávou je, že pro každého je otevřena cesta ke zlatu, neboť poprvé v historii nepřijede ruský tým, který si vždy odvezl zlato.

Brambor už máme dost z domácího turnaje, rádi bychom je vyměnili za nějaký kov. Není tu Rusko, takže se šance na kov zvětšila, ale stejně jak může každý skončit první, tak stejně každý může skončit poslední,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

Ten sice bude v základní sestavě postrádat dva reprezentanty a kmenové hráče Zlína Zdeňka Šafránka, který je zraněný, a Davida Paláta, jenž se z turnaje omluvil, ovšem co se týče posil, tam jsou jména hodně slušná. Například český rychlík Michal Geier obleče zlínský dres poprvé v historii.

Jsem moc rád, že se jeho angažmá nakonec povedlo dohodnout. Je to velmi kvalitní útočník, rychlík s výbornou střelou, snad se ho podaří zapracovat do týmu tak, aby byl dosti užitečný. Věřím, že zapadne dobře, je to kvalitní hráč, kterého obrana soupeře snad bude těžko hlídat,“ doufá zlínský lodivod.

Pardubičtí borci Pavlové Kubeš a Doležal už nějakou zkušenost s dresem SHK LAPP Zlín mají, oba například dopomohli k senzačnímu zlatu v Malmö v roce 2017. „Je to univerzální hráč, který umí číst hru. Ve spojení s Michalem Geierem a ostatníma se naše síla násobí. Pavel Doležal je zase velmi zodpovědný a chytrý hráč, který umí vyhodnotit situaci,“ mne si ruce Sedláček.

Čtvrtá posila, hráč Sparty Jan Zapletal, zlínský dres obléká skoro na každém turnaji. Ve Zlíně kdysi kariéru začínal. „Je to tvrdý a poctivý bek. Pokud předvede svůj standardní výkon, bude se na co dívat,“ věří trenér Zlína.

Na debaty o zlatu je opatrný, medaili by ale jisto jistě chtěl. „Tím, že máme takové posily, věříme, že naše síla bude celoplošná. Budeme chtít hru tvořit, musíme hru diktovat,“ má jasno Tomáš Sedláček. Útočník Zlína Zdeněk Hábl se také velmi těší na spolupráci s posilami. „S klukama hraju v reprezentaci v jedné lajně a je někdy neuvěřitelné, co oni dokážou. Velmi se těším, že toto budeme snad moct předvádět i ve Zlíně,“ pověděl Hábl.

„V Evropě není lepší přípravy před sezónou než LAPP Cup. Bude to pro mě první krátkodobé hostování v jiném klubu, tak doufám, že mi cizí dres sedne. Věřím, že budu platným hráčem a s klukama dosáhneme dobrého výsledku,“ řekla posila Michal Geier.

V základní skupině se hraje 2x15 minut, na což trenér Zlína upozorňuje. „Stačí jedna chyba, jeden hloupý gól a už to nemusíme otočit. Musíme hrát mimořádně obezřetně,“ sdělil novinářům na tiskové konferenci. Každopádně otáčet zápasy Zlín umí, což svými slovy potvrdil útočník SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl. „Mnohokrát jsme dokázali, že zápasy otáčet umíme. Stejně tak je ale umíme i ztratit,“ naráží Hábl na rok 2016, kdy byl Zlín deset minut od stříbra, nakonec ale ztratil vedení 3:1 a skončil čtvrtý…

Pro Zlín startuje turnaj ve čtvrtek zápasem v 10:25 s německý týmem Weserstars Bremen, ve 14:40 Zlín pak vyzve FIFH Malmö.

V pátek čeká domácí tým hned tři týmy. Od 9:25 se hraje s norským týmem Välerenga, od 13:40 s Vídní a od 16:30 s italským týmem South Tyrol Eagles. V sobotu jsou pak na programu boje o umístění. Od osmi se hraje o 5. místo, od 9:30 hodin o bronz a od 11:30 hodin o zlato.

Zveme všechny fanoušky na naše zápasy. Věříme, že nám pomohou vytvořit bouřlivou atmosféru. Předchozí dvě sezóny jsme vždy na nějaký zápas kompletně zaplnili halu, letos se to povede zase. Už teď víme, že na páteční zápas s Norskem bude plno, zbývá posledních pár míst do zaplnění kapacity o počtu 600 diváků. Pro ty, co se nebudou moci dostavit, je připraven na každý duel live stream na sledgehokejzlin.cz, ze zlínských duelů navíc bude komentovaný textový přenos na webu onlajny.com,“ informuje PR manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

NOMINACE SHK LAPP ZLÍN: brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek, obránci: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Jan Zapletal, Pavel Kubeš, útočníci: Michal Geier, Martin Joppa, Marian Ligda, Pavel Doležal, David Hábl, Róbert Turic, Aleš Rauš. Trenér: Tomáš Sedláček, realizační tým: Petr Julina, Jaroslav Mikulka, Jakub Kudláč.