Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
20.10.2022 Pavel Mandát

Zlín chce dál stoupat tabulkou. O víkendu změří síly s Ostravou a Havířovem

O víkendu 22. a 23. října čeká zlínské sledge hokejisty další ligové dvojutkání. Moravané se tentokrát představí na ledě Ostravy a Havířova. Zápas s nováčkem soutěže ze slezské metropole odstartuje v sobotu ve 13:30, v nejmladším městě republiky se pak hraje v neděli od 12:25 hodin.

Svěřenci Tomáše Sedláčka budou chtít navázat na dobré výkony ze zápasů s Českými Budějovicemi a Pardubicemi, ve kterých vyválčili maximální bodový zisk. Jen pro připomenutí, v Českých Budějovicích Zlín triumfoval 19:1 a v Pardubicích 8:3.

Moravané se díky těmto výsledkům posunuli na průběžné čtvrté místo tabulky. V dosavadním průběhu sezony získali Zlínští sedm mistrovských bodů. Oba jejich nynější soupeři jsou na tom hůře. Svazový projekt ostravských Flamingos si kroutí svou první sezonu v rámci para hokejové ligy. Celek ze severu Moravy doposud získal tři body za výhru nad Českými Budějovicemi 8:0. Naposledy Flamingos padly na ledě Karlových Varů poměrem 2:8.

Také Havířov se letos zatím spíše trápí. Para hokejisté z města horníků nasbírali během čtyř kol jen tři body, což určitě není počin, s jakým by mohli být spokojeni. Jedním z problémů Havířova je střílení branek, za poslední dvě měření sil dokázali Havířovští skórovat jen dvakrát. Na ledě Sparty padli 0:1 a v Karlových Varech 2:6. Havířov doplácí na válku na Ukrajině a téměř nemožnost angažovat své ruské hráče.

Zlín tedy bude chtít pokračovat v nastoleném trendu, získat další vítězství a znovu se posunout tabulkou vzhůru. „Věřím, že tento víkend znovu budeme vydatně bodovat. Havířov je oslabený, nemá v týmu hráče, kteří tam hráli minulé sezóny. Nebude to však soupeř, kterému bude snadné vstřelit gól. Stále tam mají pár individualit, které jsou na velmi dobré úrovni. Budeme muset zamakat. To samé v sobotu, oba celky mají velmi kvalitní gólmany," řekl Dávid Korman, jenž v minulých dvou duelech zaznamenal plodnou bilanci 6+4.

Ostravané se opírají o českého reprezentačního brankáře Martina Kudelu nebo útočníka Václava Hečka. I Havířov se může chlubit elitou v bráně, Slovák Lepáček je brán za jednoho z TOP brankářů světa. V poli by mohl zlobit Němec Kuhli-Lauensteinen či z Varů příchozí Jiří Forgo. Dres rivala pak oblékají také bývalý zlínští hráči Erik Fojtík a kapitán Petr Kudrna.

Zajímavost: Zlín se Studénkou (nyní Havířovem) se setkaly v roce 2019 ve finálové sérii. Tu ovládli Zlínští 2:1 na zápasy, sérii ale museli otáčet. První duel totiž prohráli na ledě tehdejší Studénky 1:2. Zápas se však hrál v Multifunkční hale ve Vítkovicích, která je nyní domovským stadionem Ostravy. Právě tam Zlín nastoupí v sobotu.

Utkání Flamingos Ostrava - SHK LAPP Zlín startuje v sobotu 22. října ve 13:30 na ledě Multifunkční haly v Ostravě, fandit můžete buď osobně na stadionu či prostřednictvím textového přenosu ZDE.

Zápas Parahokej Havířov z. s. - SHK LAPP Zlín napíše svůj příběh v neděli 23. října od 12:25 na ledě havířovské Gascontrol arény. Textový přenos bude k dispozici ZDE.

STATISTIKY ZLÍN – HAVÍŘOV (dříve STUDÉNKA)

Základní část doma: 11 zápasů, 9 výher, 2 prohry, skóre 65:23
Základní část venku: 11 zápasů, 8 výher, 3 prohry, skóre 57:21
Celková bilance základní části: 22 zápasů, 17 výher, 5 proher, skóre 122:44
Play off doma: 3 zápasy, 3 výhry, skóre 14:3
Play off venku: 3 zápasy, 3 prohry, skóre 10:5
Celková bilance play off: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 23:8
CELKOVÁ BILANCE: 28 zápasů, 20 výher, 8 proher, skóre 146:52
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 3:8 doma 5. ledna 2021